Preloader Close

Organizaciona transformacija i razvoj

Sistem za upravljanje promenama

Značajan broj problema u organizaciji se ponavljaju ili pak traju dugo. To nisu problemi koje pojedinci mogu odmah ispraviti jer, da su takvi, do sada bi već bili rešeni. Da bi se rešili ovako zahtevni problemi obično je potrebno da različite funkcije i različiti pojedinci sarađuju, a do takve saradnje u većini organizacija ne dolazi lako.

Menadžeri i drugi zaposleni treba da nauče veštine efikasnog kreiranja i kontrole timskog rada, kao i metod rešavanja problema. Tokom ove faze timovi izvršavaju i primaju instrukcije kako da rešavaju probleme koji su im dodeljeni i to tako da istovremeno ispunjavaju četiri cilja – rešavanje problema, izgradnju tima, obogaćivanje ličnog stila i ovladavanje znanjima i veštinama menadžmenta.

Zato nam služe participativni organizacioni savet (POC) i sinergetski timovi.

Awesome Image
Vodič kroz Adizes metod

Primena metodologije

Preuzmite (1.5 mb)

Sistem za upravljanje promenama (POC & sinertimovi) rešava:

Operativne probleme vezane za to kako organizacija prodaje, kako radi marketing, proizvodi, isporučuje, zapošljava, obučava, nalaćujeplaća…
Probleme organizacionih silosa
Loše komunikacije između odeljenja
Nedostatka sistematizovanog pristupa određivanju prioriteta, definisanju zadataka, alokaciji resursa i rešavanju operativnih problema
Mentaliteta –  „to se ne može“
Poboljšanje usvajanja inicijativa za promene gde ljudi pokušavaju ali se malo događa, ili se ništa događa

Sistem za upravljanje promenama:

Kreira sistematski u participativnih pristup određivanju prioriteta, alokacije resursa, i praćenju sprovođenja operativnih problema u organizaciji.
Kreira okruženje u kome oni koji su povezani sa problemom i oni čija je saradnja neophodna mogu da rade zajedno da bi se došlo do rešenja na način da se ne podriva ovlašćenje menadžmenta, i samim tim ubrzava sprovođenje.
Daje menadžerskom timu sistem za rešavanje problema koji im pomaže da se usaglase oko zajedničkih rešenja uz konstruktivni konflikt.

Hajde da popijemo kafu i bolje se upoznamo.

Popunute formu, naš tim će vas kontaktirati za sve dodatne informacije.

  Česta pitanja

  • 01. Čime se Adizes bavi?
   Adizes SEE je osnovan 1994. u Novom Sadu i uspešno pruža usluge razvoja kompanija i zaposlenih. Od početka radimo i kao deo mreže Adizes Institute iz Santa Barbare, SAD, tako da se deo naših aktivnosti obavlja po licenciranoj Adižes metodologiji. Adizes SEE se bavi: reorganizacijom kompanija baziranom na Adižes metodologiji, projektima unapređenja poslovanja i razvojem kapaciteta menadžera i zaposlenih kroz ciljano kreirene programe i timski rad. Mi smo i pioniri edukativnih i konsultantskih usluga namenjenih porodičnim kompanijama našeg regiona sa svim njegovim specifičnostima u procesu biznis transfera.
  • 02. Gde se nalazite?
   Teritorijalno smo organizovani kroz tri filijale – Srbija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina, sa kancelarijama u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, te centralom u Novom Sadu i aktivno smo prisutni u svim zemljama jugoistočne Evrope.
  • 03. Šta je to Adizes metodologija?
   U svojoj jednostavnosti i praktičnosti, primenjivana od strane Adizes SEE već decenijama. Adižes metodologija pruža dokazan i sistematičan okvir za održivi razvoj organizacija, u kontinuelno menjajućem okruženju. Prihvatajući neminovnost promena, i uvažavajući činjenicu da one mogu dovesti do internih konflikta, Adižes obezbeđuje liderima alate pomoću kojih mogu da se fokusiraju na ključne promene i aktiviranje svih potencijala organizacije. Praktikujući metodologiju na način koji je razumljiv baš svim menadžerima i zaposlenima u organizaciji, pomažemo prevazilaženju otpora neminovnim promenama i doprinosimo kolektivnom radu i individualnoj odgovornosti.
  • 04. Koje industrije su pogodne za Adizes metodologiju?
   Adižes metodologija se može primeniti na bilo koju industriju ili nišu, kao i kompanije i organizacije bilo koje veličine.

  Svakodnevno prisutni u 5 zemalja regije

  Poslujemo od 1994. godine a pomogli smo više od 600 organizacija kako u ex. Yu zemljama, tako i u drugim zemljama širom sveta.

  Zajedno možemo puno da postignemo

  Kontaktirajte nas.
  Naš tim će vam pomoći da unapredite poslovanje vaše kompanije ili porodičnog biznisa.