Preloader Close

Funkcionalni konsalting

Konsultantska podrška HR funkciji

Potreba za uvođenjem HR funkcije se obično javlja u momentu kada kompanija dostigne nivo od 50 i više zaposlenih i kada je potrebno objediniti sve HR procese na jednom mestu (do tada to rade vlasnici, direktori, sekretarica, eksterno angažovana knjigovodstvena agencija, agencija za HR, neko iz računovodstva, svaki šef se snalazi kako zna i ume vezano za svoju organizacionu jedinicu).

Pomažemo:

I. Ukoliko nemate HR funkciju, ni osobu koja se time bavi unutar kompanije

II. Ako imate osobu koja je posvećena samo upravljanju ljudskim resursima, ali nedovoljno kompetentnu, ili koja luta u organizaciji tražeći način i svoje mesto

III. Ukoliko imate već postavljene neke HR procese, odeljenje, sektor, osobu, ali i dalje niste zadovoljni kako to sve funkcioniše, a ne znate kako biste to bolje organizovali

Faza I

Gde smo i šta želimo da uradimo?

U toku dijagnostike HR kompanije posmatraće se ključne aktivnosti i procesi. 

I. Organizacija HR službe u strukturi i postojeći raspored nadležnosti nad HR aktivnostima koje se događaju ovom trenutku u različitim delovima organizacije

II. Procedure u domenu selekcije i zapošljavanja

III. Procesi razvoja i treninga zaposlenih

Finalni rezultat dijagnostike će biti izveštaj – plan rada na projektu.

Faza II

Radimo, radimo, radimo...

Preporuke, tako da se za svaki od uočenih nedostataka definiše stanje i ciljevi HR službe kako bi se obezbedila odgovarajuća funkcionalnost službe. Takvo unapređivanje zahteva da se sprovede set definisanih aktivnosti koje će biti navedene koje će biti predmet procesa implementacije. One će biti sprovedene uz pomoć i nadzor konsultanta, uz paralelni procese selekcije HR osobe ako je potrebno, te uvođenje u posao i mentorisanje te osobe. I sve to uz jasno uspostavljene odgovarajuće rokove i dinamiku realizacije.

Postavljanjem vremenskih odrednica, se definiše i rezultat implementacije projekta, sa ključnim tačkama za praćenje.

Faza III

Follow Up

Podrška primeni svih kreiranih rešanje može trajati od 3 do 12 meseci različitog intenziteta.

NAS NE ZANIMA DA IZMIŠLJAMO PROMENE, VEĆ KAKO DA IH SA KLIJENTOM SPROVEDEMO.

Hajde da popijemo kafu i bolje se upoznamo.

Popunute formu, naš tim će vas kontaktirati za sve dodatne informacije.

  Česta pitanja

  • 01. Čime se Adizes bavi?
   Adizes SEE je osnovan 1994. u Novom Sadu i uspešno pruža usluge razvoja kompanija i zaposlenih. Od početka radimo i kao deo mreže Adizes Institute iz Santa Barbare, SAD, tako da se deo naših aktivnosti obavlja po licenciranoj Adižes metodologiji. Adizes SEE se bavi: reorganizacijom kompanija baziranom na Adižes metodologiji, projektima unapređenja poslovanja i razvojem kapaciteta menadžera i zaposlenih kroz ciljano kreirene programe i timski rad. Mi smo i pioniri edukativnih i konsultantskih usluga namenjenih porodičnim kompanijama našeg regiona sa svim njegovim specifičnostima u procesu biznis transfera.
  • 02. Gde se nalazite?
   Teritorijalno smo organizovani kroz tri filijale – Srbija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina, sa kancelarijama u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, te centralom u Novom Sadu i aktivno smo prisutni u svim zemljama jugoistočne Evrope.
  • 03. Šta je to Adizes metodologija?
   U svojoj jednostavnosti i praktičnosti, primenjivana od strane Adizes SEE već decenijama. Adižes metodologija pruža dokazan i sistematičan okvir za održivi razvoj organizacija, u kontinuelno menjajućem okruženju. Prihvatajući neminovnost promena, i uvažavajući činjenicu da one mogu dovesti do internih konflikta, Adižes obezbeđuje liderima alate pomoću kojih mogu da se fokusiraju na ključne promene i aktiviranje svih potencijala organizacije. Praktikujući metodologiju na način koji je razumljiv baš svim menadžerima i zaposlenima u organizaciji, pomažemo prevazilaženju otpora neminovnim promenama i doprinosimo kolektivnom radu i individualnoj odgovornosti.
  • 04. Koje industrije su pogodne za Adizes metodologiju?
   Adižes metodologija se može primeniti na bilo koju industriju ili nišu, kao i kompanije i organizacije bilo koje veličine.

  Svakodnevno prisutni u 5 zemalja regije

  Poslujemo od 1994. godine a pomogli smo više od 600 organizacija kako u ex. Yu zemljama, tako i u drugim zemljama širom sveta.

  Zajedno možemo puno da postignemo

  Kontaktirajte nas.
  Naš tim će vam pomoći da unapredite poslovanje vaše kompanije ili porodičnog biznisa.