Preloader Close

Funkcionalni konsalting

Svaka kompanija na svetu, bez obzira na broj zaposlenih, branšu, prihode i aktuelnu organizacionu strukturu ima četiri podsistema: 

Odnosi sa klijentima
Transformacije
Odnosi sa zaposlenima
Odnosi prema finansijskim resursima

Funkcionalni konsalting pokriva širok spektar – od rešavanja konkretnog problema sa kojim se susreće organizacija, do uvođenja ili postavljanja savremenog sistema funkcionisanja neke od navedenih podsistema. Ili, drugim rečima, naši konsultanti se mogu jednokratno pojaviti i pomoći organizaciji u rešavanju specifičnog zadatka, a isto tako biti onoliko dugo i onoliko često koliko je neophodno, da bi u kompaniji sektor ili odeljenje, za koje znate da može bolje da radi, počelo da funkcioniše u skladu sa vašim zahtevima i očekivanjima. 

4 podsistema svake organizacije

 • Odnosi sa klijentima
  Tu su grupišu poslovi vezani za izgradnju odnosa sa klijentima, prepoznavanje i zadovoljavanje njihovih potreba. Uglavnom, ali ne isključivo se tiču odeljenja kao što su prodaja, marketing, briga o korisnicima, PR....
 • Transformacije
  Ovaj podsistem se bavi operativnim radom, pretvaranjem ulaza u izlaze da bi se zadovoljile potreba klijenata. Obično to rade nabavka, logistika, proizvodnja, održavanje, back office, ali i razvoj proizvoda, tehnologije i usluga...
 • Odnosi sa zaposlenima
  Treći podsistem se odnosi na odnose sa zaposlenima kompanije i to predstavljaju odeljenja ili pojedinci koja se na različite načine bave zaposlenima. Tu su obično poslovi HR administracije, ali i razvoj kadrova, karijerno vođenje, mentorstvo, unapređenje zadovoljstva zaposlenih itd. Dakle, njima su fokus ljudi.
 • Odnosi prema finansijskim resursima
  Četvrti, poslednji ali ne i najmanje važan je podsistem odnosa prema finansijskim resursima. Neko mora da brine i o kompanijskim sredstvima s tim što se briga može voditi fokusirano na tekuće računovodstveno poslovanje i izveštavanje ali i na upravljanje tokom gotovine, naplatom, investicijama, dugovanjima itd.

Ne zanima nas da izmišljamo promene
već da ih zajedno sa klijentom učinimo mogućim

Prodaja

Prodaja predstavlja motor ukupnih aktivnosti jedne kompanije.

HR

Potreba za uvođenjem HR funkcije se obično javlja…

Finansije

Vertikalna i horizontalna analiza finansijskih izveštaja…

Procesi

Standarde unapređenje procesa uvodimo zbog potrebe da se poveća…

Industrije pogodne za Adizes metodologiju

Adižes metodologija se može primeniti na bilo koju
industriju ili nišu.

Proizvodnja &
Energetika

Finansije &
Bankarstvo

Softverske &
IT kompanije

Logistika &
transport

Trgovina &
Usluge

Medicina &
Farmacija

Naši klijenti o nama

Svakodnevno prisutni u 5 zemalja regije

Poslujemo od 1994. godine a pomogli smo više od 600 organizacija kako u ex. Yu zemljama, tako i u drugim zemljama širom sveta.

Postanimo partneri

Kontaktirajte nas.
Naš tim će vam pomoći da unapredite poslovanje vaše kompanije ili porodičnog biznisa.