Preloader Close

Put ka TOP formi

Radionica

Vreme održavanja:

17-19.04.2024

Trajanje:

3 dana

Mesto:

Banja Luka, Hotel Courtyard by Marriott

Kome je namenjena:

Vlasnicima biznisa
Top menadžerima
Izvršnim direktorima
Generalnim direktorima
Članovima uprava

Pratite nas:

Put ka TOP formi

Kompanije su uspešne onoliko koliko energije posvećuju svojim klijentima. Da bi što više energije posvetili svojim klijentima moraju manje energije da troše u okviru kompanije, tj. da imaju jasne unutrašnje odnose. Da bi imali jasne unutrašnje odnose moraju da imaju jasnu strukturu. Imati jasnu strukturu znači imati definisane nadležnosti, ovlašćenja i odgovornosti.

Problem nastaje jer su promene na tržištu ne samo brze, nego i velike, a sa njima se menjaju i potrebe klijenata. Uspešno se fokusirajući na potrebe klijenata kompanije rastu ali ne stižu da taj rast isprate i unutrašnjim razvojem. Razvijati organizaciju znači pre svega prilagoditi organizacionu strukturu strategiji, ciljevima i planovima.

Awesome Image
Awesome Image
Tržišta na kojima smo
svakodnevno prisutni i aktivni
0+
Pored Jugoistočne Evrope prisutni smo i u drugim zemljama širom sveta.
Iskusan tim koji pomaže
organizacijama godinama
0+
Ne postoji branša kojoj nismo pomogli i unapredili poslovanje.
Prosečno uvećanje dobiti naših
klijenata
0%
Povežimo se i saznajte
kako možemo da vam pomognemo.

Izazovi i problemi kod razvoja i rasta kompanija

Sve organizacije imaju svoje prirodne životne cikluse i predvidljive
izazove rasta i razvoja. Ovo su neke od tema koje ćemo obrađivati na radionici.

Kako odabrati adekvatnu organizacionu strukturu za određeni životni ciklus kompanije?

Kako organizacionom strukturom preokrenuti organizacijsku klimu?

Kako kroz jasne nadležnosti i ovlašćenja postaviti temelj za odgovornost pojedinca?

Kako uvesti odgovornost na niže nivoe u kompanijama?

Kako osloboditi osnivača od operativnog rukovođenja kompanijom?

Kako ostvariti kontrolisani rast i razvoj kompanije?

Kako povezati ostvarivanja strateških ciljeva i strukturisanje organizacije na temelju profitne logike?

Da li je vaša kompanija spremna da krene dalje?

Pregrupišite se i pripremite kompaniju za budućnost!

Samo saznanje kuda želite ići, bez obzira na to koliko je vaš plan detaljan i balansiran, ne dovodi do promene. Morate pregrupisati svoju strukturu moći, tj. vašu strukturu nadležnosti i ovlašćenja, u novom smeru u kom trebate ići.

A ako je to teško i skupo, razmislite o tome koja vam se alternativa nudi.


Kolika je cena nesprovođenja promene?

Adizes formula uspeha
Awesome Image
Awesome Image

Adizes centar za
jugoistočnu evropu

Osnovne delatnosti Adizes SEE su organizaciona terapija bazirana na Adizes metodologiji, konsalting u funkcionalnim oblastima, edukacija koja se odvija kroz otvorene i in-house (tailor made) seminare i treninge i izdavaštvo. Sve naše usluge se baziraju na međunarodnom iskustvu i obaveznim obukama po metodima i standardima uobičajenim u najrazvijenijim zemljama, više od 30. godina prakse na prostorima jugoistočne Evrope.
ZA Korporacije & Organizacije

Da li vaša organizacija raste ili stari? Sve organizacione promene se moraju posmatrati u kontekstu stadijuma u životnom ciklusu.

Za porodične kompanije & biznise

Analiza stanja i definisanje preporuka za uspešan proces tranzicije u porodičnoj kompaniji. Uvođenje reda u biznise u razvoju.

Awesome Image

Predavači sa višedecenijskim iskustvom

Dr Zvezdan Horvat je čovek sa najvećim praktičnim iskustvom u regionu, ali i u svetu, u reorganizaciji kompanija. Sa preko 30 godina iskustva u primeni
Adizes metodologije u organizacijama širom sveta (SAD, Velika Britanija, Kina, Rusija, Turska i mnoge druge zemlje, kao i u svim zemljama eks YU). Osvojio je prestižnu nagradu “Stručni saradnik godine” Adizes instituta 2004. i 2008. godine.
Njegova doktorska disertacija posvećena je razvoju modela za utvrđivanje stadijuma u životnom ciklusu firme. Objavio je više od sedamdeset članaka na temu menadžmenta promene. Držao je predavanja vezana za Adizes metod kojima je prisustvovalo više od hiljadu ljudi, što ubraja među svoja najveća dostignuća. Njegova ekspertiza u Adizes metodologiji vezana je primarno za dizajn organizacione strukture kao i kreiranje sistema odgovornosti i praćenja profita. 

Zvezdan Horvat
Hrvoje Bogdan

Hrvoje Bogdan je tokom 2019. godine vodio i integrisao razvojne sastanke konsultanata na nivou Adizes Instituta sa ciljem razmene realnih studija slučaja.
Kao sertifikovani stručni saradnik Adizes instituta i jedan od osnivača „Adizes Southeast Europe“ u Hrvatskoj, Hrvoje Bogdan je zaslužan za razvoj poslovanja u Hrvatskoj, kao i u celoj jugoistočnoj Evropi. Od 2005. godine, Hrvoje predstavlja
Adizes metodologiju međunarodnoj i domaćoj publici kroz predavanja, konsultacije i treninge. Proveo je preko deset godina na rukovodećim pozicijama u internacionalnim kompanijama. Adizes sertifikat je dobio 2007. godine, i njegova specijalnost je sprovođenje procesa promene u kompanijama kroz kombinovani trud menadžmenta i zaposlenih.

Prijavite se

17-19.04.2024

Banja Luka, Hotel Courtyard by Marriott

3 dana vrhunskih predavanja

2 iskusna internacionalna stručnjaka

Do 20 učesnika (mesta)

Networking (razmena iskustava)

Poklon e-knjiga za sve učesnike

Cena kotizacije: 800 eur + PDV po učesniku
(U cenu nije uračunat smeštaj i transport.)

Prijavite se putem kontakt forme u nastavku ili nas pozovite za dodatne informacije na +381 63 545 457 i na +385 98 484 400

Pomogli smo preko 600 organizacija u regionu i svetu

Prijavite se!

Popunite formu, naš tim će vas kontaktirati za sve dodatne informacije.

  Česta pitanja

  • 01. Čime se Adizes bavi?
   Adizes SEE je osnovan 1994. u Novom Sadu i uspešno pruža usluge razvoja kompanija i zaposlenih. Od početka radimo i kao deo mreže Adizes Institute iz Santa Barbare, SAD, tako da se deo naših aktivnosti obavlja po licenciranoj Adižes metodologiji. Adizes SEE se bavi: reorganizacijom kompanija baziranom na Adižes metodologiji, projektima unapređenja poslovanja i razvojem kapaciteta menadžera i zaposlenih kroz ciljano kreirene programe i timski rad. Mi smo i pioniri edukativnih i konsultantskih usluga namenjenih porodičnim kompanijama našeg regiona sa svim njegovim specifičnostima u procesu biznis transfera.
  • 02. Gde se nalazite?
   Teritorijalno smo organizovani kroz tri filijale – Srbija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina, sa kancelarijama u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, te centralom u Novom Sadu i aktivno smo prisutni u svim zemljama jugoistočne Evrope.
  • 03. Šta je to Adizes metodologija?
   U svojoj jednostavnosti i praktičnosti, primenjivana od strane Adizes SEE već decenijama. Adižes metodologija pruža dokazan i sistematičan okvir za održivi razvoj organizacija, u kontinuelno menjajućem okruženju. Prihvatajući neminovnost promena, i uvažavajući činjenicu da one mogu dovesti do internih konflikta, Adižes obezbeđuje liderima alate pomoću kojih mogu da se fokusiraju na ključne promene i aktiviranje svih potencijala organizacije. Praktikujući metodologiju na način koji je razumljiv baš svim menadžerima i zaposlenima u organizaciji, pomažemo prevazilaženju otpora neminovnim promenama i doprinosimo kolektivnom radu i individualnoj odgovornosti.
  • 04. Koje industrije su pogodne za Adizes metodologiju?
   Adižes metodologija se može primeniti na bilo koju industriju ili nišu, kao i kompanije i organizacije bilo koje veličine.

  Svakodnevno prisutni u 5 zemalja regije

  Poslujemo od 1994. godine a pomogli smo više od 600 organizacija kako u ex. Yu zemljama, tako i u drugim zemljama širom sveta.

  Zajedno možemo puno da postignemo

  Kontaktirajte nas.
  Naš tim će vam pomoći da unapredite poslovanje vaše kompanije ili porodičnog biznisa.